The AK ligature

AK Ligature er et firma i Las Vegas, Nevada, som har revolusjonert ligaturen.

Denne innovative ligaturen er utviklet av klarinettist som samtidig er mekanisk ingeniør, for å tilfredsstille musikernes krevende behov. Med over to års forskning og utvikling samt mer enn et års testing utført av verdenskjente profesjonelle klarinettister, tilbyr AK Ligaturen en ytelse og funksjonalitet som musikerne kanskje ikke var klar over at de manglet.

Ligaturene er laget av laserskårne og presisjonsmaskinerte (CNC) deler (i hovedsak egenprodusert i Las Vegas, Nevada – med en CNC-maskin som de selv eier for å ha full kontroll med kvaliteten). I tillegg er noen deler produsert i henholdsvis Canada og i California hos eksterne leverandører med spesielle CNC-maskiner. Forsølving og forgylling utføres i California. Ligaturene er til slutt satt sammen for hånd ved en stressfri monteringsprosess som sikrer maksimal ytelse.

Ligaturens design er slik at ligaturen i seg selv ikke er i fysisk kontakt med rørbladet.
I stedet er det en fritt magnetisk opphengt kontaktplate som er den eneste komponenten som er i kontakt med rørbladet.

Da kontaktplaten ikke er festet til resten av ligaturen med skruer, lodding eller liknende hard montering, kan kontaktplaten vibrere fritt sammen med rørbladet i stedet for å motvirke rørets vibrasjoner. Dette gir et helt nytt nivå av respons og tonale karakteristikker i forhold til hva du noen gang har opplevd tidligere.

AK Ligaturen må bare prøves!