Harpiks

‘’HVORFOR YUMBA?
Yumba er en tango opprettet av Osvaldo Pugliese i 1946 under ‘The Golden Age of Argentine Tango‘.

Et slikt begrep kommer fra det rytmiske onomatopoetikon ‘zhoóm-ba’ hvorav ‘zhoóm‘ eller ‘Yum‘ -stavelsen refererer til de sterke rytmene, og ‘Ba‘ til de svake.Dette har gjennom tiden blitt adoptert av orkestre og komponister som et typisk trekk innenfor stilarten.
Produsentens hensikt var å identifisere merkevaren Yumba med denne stilarten, som ble preget av prakten fra Tango i Argentina takket være dansestilen og dens popularitet i den nye arbeiderklassen (industriell og urban). Yumba ble også laget for å hedre tangomesteren Pugliese, som populært ble ansett for å være skytshelgen for musikere.

Sist, men ikke minst, for å spille med riktig ‘yumbeado-aksent‘ er det viktig å innsette buen grundig med harpiks!

Råmaterialet
Yumba harpiks er tappet i den argentinske Littoral, også kjent som Mesopotamia-regionen, som er omgitt av elvene Iguazú, Uruguay og Paraná. Det tropiske været og elvene som krysser det argentinske territoriet i tillegg til rikelig med nedbør produsert i regionen, skaper gode forhold for furuvekst, noe som gir denne harpiksen dens unike egenskaper.
Yumbas produksjonsprosess er 100 prosent håndverk, laget av kun naturlige ingredienser.

Emballasje
Forpakningen er utformet med hensyn til to aspekter: På den ene siden beskytter den harpiksen mot skiftende klimaforhold som kan påvirke sammensetningen, samt mulige slag og støt. På den annen side representerer logoen og metallboksen den industrielle blomstringen fra Tangos gylne epoke, noe som var helt avgjørende for Buenos Aires.

Yumba harpiks produseres kun med ingredienser som har vegetabilsk opprinnelse. Dette sørger for å holde buehårene intakte så vel som rene fra avfarging. Kokeprosessen og fylling av former overvåkes og gjennomføres svært nøye for å få ønsket resultat.

To typer Yumba harpiks:

Yumba Bee Line
Denne produktserien er tenkt for profesjonelle musikere og solister. Det er laget av høykvalitets naturlige ingredienser for å oppnå ekstraordinære og høykvalitets harpiks.

Yumba Tango Line (for kontrabass)
Denne ultramyke og klebrige harpiksen er ideell for de som trenger å takle et konstant buegrep. Noen få gangers påføring er mer enn nok. En ny og innovativ beholder laget av silisium, sørger for å holde riktig fuktighet, men samtidig unngår mulig søl i varmt klima.